ANUNT!

Întrucât ACRRO are obligaţii financiare faţă de ECCO la care este afiliată, anual cotizaţia trebuie achitată. 2 euro este taxa/fiecare membru, la ECCO. Aceasta se însumează cu 50 euro, taxă de membru asociat al ECCO.

Sunt bineveniţi noi membri precum sunt primiţi, după achitarea obligaţiei financiare, şi vechii membri!

Formalităţile de înscriere sunt vizibile pe site.

Este de dorit ca CV-urile şi datele de contact să fie actualizate!


Preşedinte ACRRO

 


 

 

 

Harold James Pleiderleith a fost conservator de artă şi arheolog scoţian. A studiat chimia, doctoratul (1924) fiind susţinut la University Colledge Dundee.

În 1924 îşi începe activitatea alături de dr. Alexander Scott, la British Museum, în nou înfiinţatul (1919) departament de cercetare ştiinţifică creat pentru obiectele aflate în stare de rapidă  deteriorare (din cauza păstrării în condiţii improprii în timpul conflagraţiei mondiale din 1914-1918). Cei doi şi-au aplicat cunoştinţele de chimie pe obiectele deteriorate punînd astfel bazele consaervării ştiinţifice în Regatul Unit al Marii Britanii.

În perioada 1936-1958 a fost profesor de chimie la Royal Academy Arts.

În calitate de arheolog a participat la excavarea unor situri cu deosebită valoare universală, dintre care amintim mormântul lui Tutankamun din Egipt. Căţătoreşte mult şi devine lider recunoscut în domeniu.
La 60 de ani se retrage din British Museum  şi devine director (fondator) la International Center for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Proprety  cunoscut şi ca “Centrul de la Roma”,  apoi Center for Conservation, Rome care s-a abreviat ICCROM. Calităţile sale de specialist, cadru didactic dar şi manager au făcut ca Plenderleith, H.J., să conducă aceast centru în periada 1959-1971. Activitata sa a fost recunoscută şi prin multe medalii.
Cartea sa , The Conservation of Antiquities and Works of Art este de referinţă şi azi, fiind considerată fundaţia pe care fiecare specialist o poate completa cu propria experienţă.

Cărţi :

  • The Preservation of Leather Bookindings, H.J.Plenderleith, British Museum, ISBN 071410227x, 1946
  • The Conservation of Antiquities and Works of Art,  H.J., Plenderleith, British Museum, 1956
  • Qumran Cave 1, H.G., Harding, D.,Barthelemy, J.T., Milik, R. De Vaux, G.M., Crowfoot, H.J., Plenderleith, Oxford Univ. Press, ISBN 0198263015
  • The Conservation of Antiquities of Works of Art : Treatment, Repair and Restoration, H.J., Plenderlewith, A.E.A., Werner, Oxford University Press, ISBN 0192129600, 1971 (Ed.II)

Traducere


Acces Membrii